вівторок, 14 січня 2014 р.

Вивчаємо Шевченка по-сучасному

6 листопада 2013 року на базі Княжівської ЗШ І-ІІІ ступенів відбулося окружне методоб’єднання учителів української словесності, яке було присвячене використанню ІКТ на уроках української літератури при вивченні творчості Тараса Шевченка. Члени ОМО відвідали урок української літератури у 6 класі на тему «Тарас Шевченко «Тарасова ніч».
Образ народного співця, його роль у долі українського народу», який провела вчитель української мови та літератури Харук Марія Олександрівна. 


На уроці було використано різні інформаційно-комунікативні технології: при актуалізації мотиваційних резервів учнів – асоціативні зображення, за якими шестикласники пригадали основні моменти із життя Тараса Шевченка, при вивченні нового матеріалу – мультимедійна презентація про ватажків повстання – Тараса Трясила та Станіслава Конецпольського, електронна історична карта, а також учні мали змогу прослухати аудіозапис поеми «Тарасова ніч», пройти електронне тестування для самоперевірки.

У рамках МО відбулась презентація методичного посібника «Методичні рекомендації щодо проведення квесту «Шевченко відомий і незнаний» та інтерактивної інтелектуальної гри «Я все знаю про Шевченка», створеної у середовищі Мicrosoft Office PowerPoint.

На практичному занятті педагоги Тартаківського освітнього округу мали змогу ознайомитися із методикою використання інтелектуальних карт (Mind Map), хмаринок ключових слів, електронних тестових завдань у навчальному процесі та технологією їх створення. Педагоги долучились до практичної роботи над складанням карт розуму online у середовищі Bubbl.us, хмаринок ключових слів у Wordle, а також електронних тестових завдань різних форм у програмах «MyTestXPro» та « Test W-2». Практичне заняття провела вчитель української мови та літератури Княжівської ЗШ І – ІІІ ступенів Харук М.О. Досвідом використання проектних технологій у навчальному процесі поділилась Зажицька М.І., вчитель Горбківської ЗШ І-ІІІ ступенів.

У формі круглого столу відбулось обговорення нового державного стандарту, програм, підручників та навчально-методичного забезпечення вивчення української мови та літератури у 5 класі. По закінченні практичного заняття педагоги мали можливість ознайомитись із новинками методичної літератури, електронними посібниками. Виставку підготували Шушко Н.І. та Харук М.О. Засідання методичного об’єднання стало ще однією сходинкою до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та реалізації програми «Сто відсотків».

Немає коментарів:

Дописати коментар