четвер, 8 травня 2014 р.

Поговоримо крізь віки...

Шевченкова весна впевнено крокує рідним краєм. Ми знову і знову звертаємося до пророчого слова поета, черпаємо з нього мудрість та наснагу. З безсмертним іменем Тараса Шевченка пов'язана слава, велич і гордість українського народу. У його "Кобзарі" - краса українських природи, ніжна українська пісня, славне минуле нашого народу,  мудрі роздуми поета, могутній заклик до свободи і море народного горя...

На відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка учні 9 класу провели віртуальну подорож у часі "Поговоримо крізь роки.." Хлопчик (Микола Рубаха) і дівчинка (Наталя Станько), скориставшись "машиною часу", перенеслись у XIX століття.
Там вони зустрілися з малим Тарасом (Володимир Потопник), його сестрою – Яринкою (Наталя Панас), подружкою Оксанкою (Христина Русь). 
У програмі свята учасники розкривали сторінки життя і творчості Кобзаря, звучала невмируща поезія та пісні на слова Шевченка.
Глядачі та учасники свята змогли відчути, що Шевченко і через 200 років живий, він і сьогодні говорить з нами, закликає любити свою Україну, її рідну мову, плекати її культуру.
Оцінюючи  важливість сьогоднішніх подій, ми повинні частіше перегортати сторінки "Кобзаря", щоб не забувати про ту важку дорогу боротьби, яку здолав український народ, і "незлим тихим словом" згадуати провісника нового життя, борця проти безправ'я, титана духу, народного пророка - Тараса Шевченка. Ми переможемо, бо з нами Правда, з нами Україна, з нами Тарас Шевченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар