неділя, 9 березня 2014 р.

Захист проектів " Шевченко - Великий Кобзар"

У рамках відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка відбулася конференція-захист учнівських проектів "Шевченко - Великий Кобзар", у якому взяли участь учні 5-7 класів.

Напередодні Шевченкового ювілею хочеться більше дізнатися про його сповнене трагізму і болю життя, всі сторони неперевершеного таланту великого Кобзаря. Як же формувалася чутлива до неправди натура Тараса Шевченка?  Хто ж вони, представники великого роду Шевченків - Бойків?..
На ці питання старалася відповісти Береза Вікторія, учениця 7 класу, яка запропонувала проект "Родовід Шевченка".  

Непростим було дитинство Тараса Шевченка. Раннє сирітство, найми, бажання вчитися і козачкування у пана Енгельгардта. "Козачок пана Енгельгардта" - такий проект запропонувала учениця 6 класу Михайловська Оксана.
Михайловська Оксана "Козачок пана Енгельгардта"

Тарас Шевченко - талановитий митець: неперевершений поет, обдарований художник. Про Шевченка-художника розповіли учні 7 класу - Курій Аліна та Бойко Ірина у проекті "Живописна Україна".

З творчістю Тараса Шевченка пов'язані кращі традиції української літератури. Його твори перекладено багатьма мовами світу. А ще портрети Шевченка зображені на грошах. "Шевченкові гроші" - такий проект запропонувала учениця 5 класу Фіть Орися.

Фіть Орися "Шевченкові гроші"

Дослідження  "Пам'ятники Тарасу Шевченку" представили учениці 5 класу Панас Юлія та Сагайдак Анна.
Панас Юлія 
Сагайдак Анна

Проект "Мій Шевченко" захистив Братунь Сергій, учень 6 класу.
Братунь Сергій "Мій Шевченко"


Немає коментарів:

Дописати коментар